Rozporządzenie Rady Ministrów z dnia 28 maja 1996 r.,
m.in. w sprawie napojów, określa rodzaje napojów i warunki,
jakie pracodawca powinien spełniać.
Woda butelkowa | Dystrybutor | |
---|---|---|
Smak wody | Naturalna woda z wysoką zawartością składników mineralnych jest smaczna. | Woda źródlana i filtrowana nie ma smaku. |
Zdrowie | Naturalna woda mineralna zawiera znaczną ilość składników mineralnych, które są ważne dla organizmu. | W składzie wody źródlanej i filtrowanej nie znajdziemy odpowiedniej zawartości cennych minerałów dla organizmu. |
Bezpieczeństwo | Woda w butelce jest przeznaczona głównie dla jednego użytkownika. | W miejscu pracy, zaleca się ostrożność w przypadku korzystania ze wspólnych urządzeń. Dystrybutory wody są codziennie dotykane przez wiele osób, co może skutkować rozprzestrzenianiem się zarazków. Brak regularnej dezynfekcji wewnętrznej i zewnętrznej może przyczynić się do zwiększenia liczby zachorowań w firmie. |
Wygoda | Wodę w butelce można wykorzystać niemal wszędzie: hale sportowe (np. podczas wydarzeń sportowych i treningów), biura, zakłady przemysłowe, gospodarstwa rolne, firmy budowlane. | Dystrybutor jest zwykle w jednym miejscu w biurze. |
Opcje do wyboru | Wielkość butelek: 0.33l, 0.5l, 1.5l. Rodzaj opakowań: szkło, PET, rPET. Woda: gazowana, lekko gazowana, niegazowana. | Duże galony np. 18,9 litrów. Woda: źródlana lub filtrowana. |
Świeżość | Woda prosto od producenta, świeżo nalana i wysyłana do firmy. Zdarza się, że woda dostarczona do Klienta, jeszcze dzień wcześniej płynęła głęboko pod ziemią! | Dystrybutor najczęściej ustawiony jest w miejscach, gdzie panuje temperatura pokojowa. Takie warunki sprzyjają rozwojowi mikroflory wewnątrz baniaka. Ponadto, działanie promieni słonecznych, sprawia, że szybko pojawią się w niej glony, a woda staje się nieświeża i przestanie nadawać się do picia. |